Skal jeg velge mobil eller stasjonær betalingsterminal?

Vi får ofte spørsmål fra kunder om vi anbefaler mobile eller stasjonære betalingsterminaler til deres bruk. Svaret på dette kommer an på hvilke behov kunden har. Dersom virksomheten for eksempel kun skal drive med utkjøring av mat, vil en mobil betalingsterminal være det naturlige valget. Hvis man derimot driver en frisørsalong, og aldri tar med terminalen til kunden, vil en stasjonær betalingsterminal være det naturlige valget.

Mobil betalingsterminal

Fordelen med mobile betalingsterminaler er at de er veldig fleksible. Du kan ta dem med hvor du vil og de slipper konstant strømtilførsel; de lades opp på samme måte som en mobiltelefon. De fleste mobile betalingsterminaler i markedet støtter både 2G/3G og 4G, slik at man har dekning uavhengig av hvor man er. Dette vil være en stor fordel for de som står på messer, driver med utkjøring eller servitører som tar betaling ved kundenes bord. Ulemper med mobile betalingsterminaler er at de som regel er litt høyere i pris sammenliknet med stasjonære betalingsterminaler.

Mobile betalingsterminaler som vi tilbyr er: C100+ og V400m

Stasjonær betalingsterminal

Fordeler med stasjonære betalingsterminaler er at de er rimeligere i pris, og at de enkelt kan integreres med et kassasystem. Dersom en betalingsterminal er integrert med et kassasystem, vil man fjerne muligheten for at kunder kan – tiltenkt eller ikke – manipulere transaksjonene på terminalen. Dette gjør at man slipper den manuelle kontroll byrden. Regnskapene blir også mer nøyaktige. Ulempen med stasjonære betalingsterminaler er at de ikke er like fleksible som mobile terminaler. Dersom man har lyst til å flytte terminalen rundt i lokalet eller ta den med på en messe, må man også ta med strømkabel og bredbåndsledning.

Stasjonære betalingsterminaler som vi tilbyr er: C10, P400 og V400c.

mPOS terminaler

En mPOS terminal er en enklere betalingsterminal som ofte kommer uten egen kommunikasjon. Dette betyr at terminalen er integrerte mot ett kassesystem, mobiltelefon eller nettbrett og kommuniserer gjennom dette. Det dukker stadig opp flere leverandører i dette segmentet, men de mest kjente på det norske markedet er iZettle og SumUp.

En mPOS terminal er oftere rimeligere i innkjøp enn en tradisjonell terminal, mens transaksjonskostnadene ofte er høyere. Dette betyr at det er et godt alternativ ved lave transaksjonsvolumner, eller som en backup terminal som kan brukes som en avlastning til hovedkassen eller erstatning om noe skulle skje om man bare har en betalingsterminal.

Z-POS har integrasjon mot SumUp, som det også er mulig å lese mer om her på våre sider.

mPOS terminalene vi leverer er; SumUp Solo (Integrert simkort), SumUp 3G (Integrert simkort) og SumUp Air (Kommunikasjon via mobiltelefon eller via kasse)