iButton / Dallas / Magnetkort / RFID

En I-button (Ofte kalt Dallas nøkkel her i Norge) er en magnetisk nøkkel som ekspeditører / kelnere kan bruke for å logge inn i kassesystemet. Dette gjør at prosessen med å logge inn både blir enklere, raskere og vesentlig mer sikkert sammenlignet med ett passord.
Det som imidlertid gjør Dallasnøkkelen unik kontra andre løsninger er at systemet merker når nøkkelen blir fjernet og logger ekspeditør / kelner automatisk av.
På bakgrunn av dette anbefaler vi alltid Dallasnøkler til restauranter, steder hvor det er mange ekspeditører eller steder hvor man vil være helt sikker på at sikkerheten blir ivaretatt.

Våre modeller Z-POS PA-3170 og Z-POS PA-6980 leveres standard med I-button (Dallasnøkkel leser med integrert magnetkortleser). Disse er da montert på selve maskinen.
Vi selger også frittstående lesere som kan kobles til hvilket som helst system ved bruk av USB.

iButton / Dallasnøkkel:

Denne leseren går under flere navn, blant annet iButton og Dallas. Dette er magnetnøkler med forhåndsprogrammert ID. Brukes som oftest som innloggings identifikasjon for ansatte, og er spesielt populære i restaurantbransjen.
Løsningen er populær ettersom nøkkelen er med magnet, og den blir derfor holdt på plass i leseren på kassen. Systemet logger automatisk ut når nøkkelen fjernes, noe som gir høyere sikkerhet enn andre tilsvarende løsninger.

Magnetkort:

Disse kortene blir normalt levert i vanlig “kortstørrelse” og kan ligne veldig på vanlige bankkort. Disse kortene kan også brukes som innloggingsmedium for ansatte, men de blir oftere brukt som gavekort og som identifikasjon av kunder (Kundeklubber, faste kunder og lignende).

Sikkerheten er ikke like høy som ved iButton nøkler, da brukeren må logge ut igjen manuelt.

RFID:

Disse kortene blir normalt også levert i vanlig “kortstørrelse”, men kan også leveres i mange andre utforminger (Armbånd og lignende på festivaler bruker blant annet denne teknologien). Har samme bruksområde som magnetkortene (Innloggingsmedium for ansatte, gavekort og identifikasjon av kunder)

Våre modeller P2 og T2 leveres med RFID leser innebygget.

RFID er en nyere teknologi enn magnetkortene da kortene er kontaktløse (RFID brikken blir bare holdt inntill leseren)

Sikkerheten er ikke like høy som ved iButton nøkler, da brukeren må logge ut igjen manuelt.

 

Eksempler på utstyr: