Hvilken type terminal passer for deg?

Hvilken type terminal passer for deg?

Det blir stadig flere aktører i markedet som tilbyr betalings løsninger, og det er mange forskjellige modeller for hvordan du som kunde betaler for dette. Dette gjør at både tilbudene og markedet kan virke litt overveldende.

Hvilken løsning som passer best for deg avhenger av flere ting, og det finnes ingen terminal som «passer best for alle». Kortomsetning, antall transaksjoner, pris og hurtighet i kassepunktet er noen av punktene som må legges til grunn for å finne best løsning for deg.

Mabu AS er en Verifone forhandler, og har solgt betalingsterminaler i det Norske markedet siden 2003. Dette gjør at vi har opparbeidet mye erfaring, og i eksemplene som settes opp her har vi tatt utgangspunkt i våre priser, hvor vårt mål er å være blant de rimeligste i Norge. For ordens skyld skriver vi også utgangspunktet for regnestykket slik at dette enkelt kan kontrolleres.

Vi tilbyr i tillegg vår butikkdataløsning Z-POS med en lav månedlig lisens på 175,- (Settes ned til 125,- hvis du  også har en Verifone betalingsterminal fra oss)

Z-POS støtter integrasjon mot Verifone, NETS og SumUp kortlesere.

Kredittløsning eller BankAxept?

BankAxept

BankAxept er det nasjonale betalingssystemet i Norge, og er en fusjon av BankAxept, BankID og Vipps som ble gjennomført 1 Juli 2018.
Norge er ett av få land i verden som har ett egen betalingskort (BankAxept), og åtte av ti kortbetalinger i butikk utføres med et BankAxept-kort.

BankAxept leveres normalt på tradisjonelle betalingsterminal som blant annet Verifone terminalene levert av Mabu AS, og er det absolutt rimeligste alternativet ved større kortomsetning.
Når disse kortene er i bruk betaler man ett flatt gebyr til til BankAxept / Bank uten videre påslag, og pengene er på konto etter 1 virkedag.

Kredittløsninger

Terminaler som ikke støtter BankAxept har blitt stadig mer populært de siste årene, ettersom de oftest leveres uten bindingstid og uten månedlige kostnader. Det å kun betale når terminalen er i bruk gir en trygghet, men løsningen blir ofte dyr når du når en viss omsetning.
Disse terminalene har normalt ett prosentpåslag på kortomsetningen, og blir derfor dyrere jo mer de er i bruk. Normal oppgjørstid avhenger av type terminal og innløser, men varierer normalt fra 1-5 virkedager.

Det er mye penger å spare!

Våre beregninger viser at det er mye penger å spare på å velge riktig betalings løsning.

Chart by Visualizer

(Rimeligste løsning er 6393,- billigere enn dyrere løsning pr. måned)

Grunnlag:

Månedlig omsetning: 500 000,-
Antall transaksjoner: 2500,- / Gjennomsnittsbeløp 200,-
80% BankAxept / 20% Kredittkort

Chart by Visualizer

(Rimeligste løsning er 2301,- billigere enn dyrere løsning pr. måned)

Grunnlag:

Månedlig omsetning: 200 000,-
Antall transaksjoner: 1000,- / Gjennomsnittsbeløp 200,-
80% BankAxept / 20% Kredittkort

Chart by Visualizer

(Rimeligste løsning er 507,- billigere enn dyrere løsning pr. måned)

Grunnlag:

Månedlig omsetning: 100 000,-
Antall transaksjoner: 500,- / Gjennomsnittsbeløp 200,-
80% BankAxept / 20% Kredittkort

Chart by Visualizer

(Rimeligste løsning er 219,- billigere enn dyrere løsning pr. måned)

Grunnlag:

Månedlig omsetning: 50 000,-
Antall transaksjoner: 500,- / Gjennomsnittsbeløp 100,-
80% BankAxept / 20% Kredittkort