Mobil eller Stasjonær terminal?

Skal jeg velge mobil eller stasjonær betalingsterminal?

Vi får ofte spørsmål fra kunder om vi anbefaler mobile eller stasjonære betalingsterminaler til deres bruk. Svaret på dette kommer an på hvilke behov kunden har. Dersom virksomheten for eksempel kun skal drive med utkjøring av mat, vil en mobil betalingsterminal være det naturlige valget. Hvis man derimot driver en frisørsalong, og aldri tar med terminalen til kunden, vil en stasjonær betalingsterminal være det naturlige valget.

Mobil betalingsterminal

Fordelen med mobile betalingsterminaler er at de er veldig fleksible. Du kan ta dem med hvor du vil og de slipper konstant strømtilførsel; de lades opp på samme måte som en mobiltelefon. De fleste mobile betalingsterminaler i markedet går på GPRS, mens betalingsterminalene vi leverer har 3G/GPRS dekning, slik at man har dekning uavhengig av hvor man er. Dette vil være en stor fordel for de som står på messer, driver med utkjøring eller servitører som tar betaling ved kundenes bord. Ulemper med mobile betalingsterminaler er at de som regel er litt høyere i pris sammenliknet med stasjonære betalingsterminaler. De er som regel heller ikke egnet for å integreres med et kassasystem, ettersom integrasjon fungerer best med kabel eller IP integrasjon.

Mobile betalingsterminaler som vi tilbyr er: Vx690 og Vx680.

Stasjonær betalingsterminal

Fordeler med stasjonære betalingsterminaler er at de er rimeligere i pris, og at de enkelt kan integreres med et kassasystem. Dersom en betalingsterminal er integrert med et kassasystem, vil man fjerne muligheten for at kunder kan – tiltenkt eller ikke – manipulere transaksjonene på terminalen. Dette gjør at man slipper den manuelle kontroll byrden. Regnskapene blir også mer nøyaktige. Ulempen med stasjonære betalingsterminaler er at de ikke er like fleksible som mobile terminaler. Dersom man har lyst til å flytte terminalen rundt i lokalet eller ta den med på en messe, må man også ta med strømkabel og bredbåndsledning.

Stasjonære betalingsterminaler som vi tilbyr er: Yomani XR (med og uten printer) og Vx820 Duet.

Hybrid – En mellomting mellom mobil og stasjonær

I tillegg til vanlige mobile- og stasjonære betalingsterminaler, som beskrevet ovenfor, finnes også modeller som både har mobile og stasjonære elementer. En slik terminal vil både kunne kobles til med bredbånd og 3G/GPRS. Denne typen passer bra for kunder som stort sett bare har terminalen på ett sted, men som noen ganger har behov for å ta den med seg. Den kan også egne seg for kunder som ønsker en stasjonær terminal – f. eks på grunn av fordelene ved intergrasjon — men som ikke har tilgang til bredbånd. En vanlig mobil betalingsterminal er spesialisert for sitt bruksområde. Den er liten og lett, og er derfor optimalisert for å ta med seg. En stasjonær betalingsterminal er på lik måte optimalisert for å stå på en fast plass. En hybrid betalingsterminal vil være mer generell. Den er like bra som en stasjonær terminal på å stå ett fast sted, men ikke like god som en mobil betalingsterminal til å ta med seg. Den er nemlig tyngre, og batterilevetiden er ikke like god. Prismessig ligger de mellom en stasjonær- og en mobil betalingsterminal.

Hybrid betalingsterminal som vi tilbyr er: Vx520c.

Oppsummering

Hvorvidt deres nåværende kassasystem vil bli oppdatert, slik at det blir produkterklært, vil variere fra leverandør til leverandør. Vi vet at de fleste utgåtte modeller av tradisjonelle kasser mest sannsynlig ikke vil bli godkjent, men også flere butikkdataprogramvarer, da spesielt programvarer som har blitt importert fra utlandet, som nå må tilpasse seg norske lover og regler.

Z-POS kassesystem kan i de fleste tilfeller oppdateres i henhold til ny regnskapslov ved bytte av skuff, ettersom de nye skuffene må detektere om skuffen er åpen eller ikke.